İnsanın Daralan Varlık Ufku Ekonomik İnsan : Nisan-Haziran 2024 | Sayı 215

150,00

Santiago farketti ki,

koyunların kendisine yol göstermesine izin verirse,

koyunlar her gün yeni bir yere gittiklerini bile farketmiyorlardı.

Otlakların değiştiğini,

mevsimlerin birbirine benzemediğini bile anlamıyorlardı.

Çünkü yiyecek ve sudan başka bir kaygıları yoktu.

‘Belki de herkes için durum böyledir’ diye düşündü

Simyacı’dan…

Sahip olduklarını hangi istikamette kullanacağı insanın en temel sorularından biridir. Ne yazık ki insan bu sorunun üzerine gitme yetisini büyük oranda yitirmiştir. Belki de bunu bir soru/ sorun olarak dahi görmemektedir. Bu bir ufuk yitimidir. Peki, bu temel soru üzerinde düşünmemeye ikna edilmişliğin çıktısı/ sonucu nedir? Her geçen gün büyüyen bir kaos!

İnsanın ‘egemen olma’ ve ‘hükmetme’ eğilimi kışkırtılmıştır. İnsanın her bir keşfi kendisini ‘mutlak güç olan Allah’a’ daha fazla yaklaştırması ve keşfettikleri karşısında aczini hatırlatması gerekirken istikametini kaybetmiş bu güç, onun kibrini artırmış ve dünyayı ‘teslim alma’, ‘egemen olma ve egemenliği altına’ alabileceğini varsayma yanılgısına düşürmüştür.

Sizleri dergimizle başbaşa bırakıyor; 7 Ekimden 2023’ten bugüne içinden geçtiğimiz şu acılı ve zor günlerde Rabbimizin bizlere basiret, feraset bileylenmiş bir cesaret ve sorumluluk hissiyatı vermesi için dua ediyoruz. İsrail ve açık ve örtük destekçisi ülkelere el birlik sürdürdükleri soykırımdan dolayı elem verici bir azap, tüm Müslüman ve vicdan sahibi insanlara mutlak güç ve otorite olan rabbimizin destek vermesini diliyoruz.

Görmedin mi, Biz şeytanları kâfirlerin üzerine gönderdik de, onları sürekli tahrik edip kışkırtmakta (her türlü kötülüğe sürükleyip durmakta)dırlar. Onların üzerine, azabın gelivermesi için acele etme. Biz onların günlerini ve nefeslerini tek tek sayıyoruz. [ Meryem sûresi 83, 84. Âyetler. ]

04
Dünyanın Boyasıyla Boyanmış Yüzler
Altan Murat Ünal Makale
54
Ağ Toplumu ve Mahremin İfşası
Müberra Hacıbekiroğlu Deneme
56
Gece`nin Yönetimi
Ekber N. Necef Düşünce
66
Filistin ve Direniş Edebiyatı Üzerine
Salih Erayabakan Söyleşi
82
“Şiiri Yeniden Çağırmak”
Salih Erayabakan Söyleşi
89
Koltuğun Hacmi
Salih Erayabakan Kitap Tanıtımı
92
Üzerimde Kalan Yaşamak Suçu mu?
Yasemin Şüheda Düşünce
Stok kodu: Yok Kategoriler: Etiketler:
Updating
  • Sepetinizde ürün bulunmuyor.